Voorbije projecten

HANG LOOSE in GvA

Afgelopen weekend waren enkele reporters van de Gazet van Antwerpen op bezoek in de HANG LOOSE voor een geweldig artikel in hun weekenbijlage: CittA Kempen. Het volledig artikel leest u in het PdF-bestand hiernaast en hieronder ...

Turnhout - In een voormalige militaire loods in de Slachthuisstraat in Turnhout bouwde JAP Adventure een hoogteparcours voor rolstoelgebruikers. Hang Loose heet het project en het biedt mensen met een handicap een uitdaging die ze nergens anders vinden.

Hang Loose bestaat uit drie delen. Het meest opvallende onderdeel is het hoogteparcours voor rolstoelgebruikers. Dat bestaat uit vijf bruggen, die de deelnemers moeten overwinnen: een bult, een hangbrug, een zwevend tapijt en een spoorweg.

“Het parcours is haalbaar voor veel mensen, maar met een elektrische rolstoel raak je niet boven”, legt Ronny Cos van JAP Adventure uit. “Het moet met een rolstoel van ons kunnen. De deelnemers moeten ook voldoende cognitief inzicht hebben om onze bevelen te begrijpen en genoeg armkracht. Maar gevaarlijk is het niet. Alle deelnemers zijn gezekerd. Ze ­kunnen wel vallen, maar niet tot beneden. De ­garantie dat er niets gebeurt, kunnen we niet ­geven, maar dat kan in het voetbal ook niet.”

Gva_citta_artikel_volledig

link dit project aan

HANG LOOSE in GvA

in beeld
Gva_citta_artikel_volledig Hanglooseplat
reacties
Nog geen reacties.